Skip to the main content.
Aloita käyttö yrityksessä (0€)

Lataa hinnasto

Sovi puhelu

2 minuutin lukuaika

Kansainvälisille naisyrittäjille on kysyntää Suomessa – keskellä pandemiaakin perustettu salonki voi menestyä

Femina Beauty Book Salon Alex al-Zuhairi

Yrityksen perustamiseen liittyvää ohjeistusta voitaisiin huomattavasti parantaa, jotta useampi kansainvälinen osaaja alkaisi yrittäjäksi. Kuva: Alex al-Zuhairi

Keväällä 2021 sisarukset Tajzan Sharif ja Arjan Sharif sekä Tajzanin miniä Yuliya Kirychenka avasivat Helsingin Vuosaareen useita eri kauneusalan palveluita kattavan Femina Beauty -kauneussalongin. Syksyllä 2020 ideasta lähtenyt yritys perustettiin virallisesti tammikuussa 2021, ja se avasi ovensa huhtikuussa 2021. Femina Beauty -salongilla on jo nyt käynyt yli 500 asiakasta, joista monet ovat muodostuneet kanta-asiakkaiksi.

Naisia ei pelottanut perustaa kynsihoitoja, oriental-hierontaa ja kasvohoitoja tarjoavaa kauneussalonkia keskellä koronaviruspandemiaa, vaikka hallituksen nopeasti ja radikaalisti muuttuvat rajoitukset uhkasivat yrityksen toimeentuloa heti alusta asti.

“Kaksi viikkoa ennen avajaisia hallitus viestitti tarpeesta laittaa täyssulku päälle. Olimme luonnollisesti todella huolissamme, sillä olimme laskeneet tarkasti, paljonko asiakkaita meidän tulisi saada jotta voisimme maksaa itsellemme palkkaa. Onneksi sulkua ei tullut ja saimme salongin ovet auki ajallaan. Meille pienyrittäjille tästä tuli tarpeetonta stressiä”, yrityksen osakas ja markkinoinnista vastaava Tajzan Sharif kertoo.

 

Tutustu Book Saloniin

Maksupääte, kassa sekä sähköinen ajanvaraus kaikki yhdessä paketissa.

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ LATAA OPAS

 

Useat eri lupahakemukset tekivät kauneusalan salongin perustamisesta haastavaa

 

Yrityksen perustamisessa oli omat haasteensa. Osakaskirjan luominen ja yritystunnuksen hankkiminen olivat helppoja, mutta Sharifille selvisi vasta jälkikäteen kaikki erilaiset luvat, joita hänen tulisi hakea salongin lailliseen pyörittämiseen.

“Tietoa tarvittavista luvista ei ollut mitenkään keskitetysti saatavilla. Jos en tuntisi suomalaista toimintaympäristöä ja -kieltä, olisi tämän vyyhden selvittäminen ollut tarpeettoman iso urakka”, Sharif kertoo.

Tajzan ja Arjan ovat muuttaneet Suomeen 1990-luvulla Irakista. Yuliya saapui Suomeen Valko-Venäjältä kaksi vuotta sitten, mutta pystyy jo nyt palvelemaan salongin asiakkaita suomeksi.

“Kun puhutaan kauneushoidoista, on tärkeää, että asiakas ymmärtää täysin mitä olemme tekemässä. Yuliya on hienosti oppinut asiakaspalvelutyössä suomea. Me uskommekin, että työllistymällä esimerkiksi asiakaspalvelualalle, monet maahanmuuttajat integroituisivat nopeammin osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Lisäksi olemme iloksemme huomanneet, että maahanmuuttajataustaisuus ei ole haitannut asiakkaitamme ollenkaan”, Sharif kertoo.

Suomessa on puhuttanut viime kuukausien aikana työvoimapula, johon osittainen ratkaisu voitaisiin löytää jo Suomessa asuvista maahanmuuttajista. Tilastokeskuksen mukaan maahanmuuttajien merkitys yrittäjyyden ja työpaikkojen uutena lähteenä on vielä pieni, mutta nopeasti kasvava. Maahanmuuttaja­taustaisten yritysten tulos on kasvanut voimakkaammin kuin paikallisissa kotimaisissa yrityksissä.

 

Moniammatillinen tiimi ja digitaaliset työkalut auttavat uutta toimijaa

 

Tajzan Sharif on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänen siskonsa ja miniänsä ovat opiskelleet eri kauneusalojen tutkinnot. Yhdistämällä osaamisensa he pystyivät perustamaan kauneussalongin, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita ja jota markkinoidaan tehokkaasti eri digitaalisissa kanavissa.

Juuri digitaalisten kanavien ja työkalujen käyttö on Sharifin mielestä ollut yksi avain menestykseen.

“Panostimme palvelutasoon, salongin visuaaliseen ilmeeseen ja digitaalisiin työkaluihin. Book Salonin järjestelmällä olen pystynyt hoitamaan tiliraportointia todella helposti kolmelle eri ihmiselle. Aiomme laajentaa yritystoimintaamme jo nyt, ja Book Salonin kaltaiset kumppanit tekevät siitä mahdollista”, Sharif kertoo.

“Arviomme mukaan asiakkaistamme ainakin viidellä prosentilla on kansainvälinen tausta. Tiedämme, että heidän osuutensa kauneusalan yrittäjistä on kuitenkin suurempi. Olisi tärkeää, että yrittäjäksi ryhtyviä neuvottaisiin nykyaikaisen liiketoiminnan pyörittämisestä kokonaisvaltaisemmin. Asiakaspalvelu- ja käsityöammateissa toimivat yrittäjät säästävät digitaalisten työkalujen avulla aikaansa ja voivat käyttää sen hallintohommien sijaan asiakastyöhön – tai vaativaa työtä tasapainottavaan vapaa-aikaan”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä.

Book Salon on kauneus- ja hyvinvoitoalalle erikoistunut maksupalvelujen tarjoaja. Book Salon tarjoaa asiakkailleen korttimaksujen välittämisen lisäksi digitaaliset ja täysin integroidut ratkaisut ajanvarauksen, asiakashallinnan sekä kassanhallinnan tarpeisiin, ja sillä on Suomessa jo yli 800 tyytyväistä yritysasiakasta.

Lue lisää Femina Beautystä Ilta Sanomien MeNaiset-osiossa.

jatka tutustumista book saloniin

Yrittäjät, jotka eivät käytä digitaalisia ajanvarausjärjestelmiä, menettävät mahdollisesti kymmeniä tuhansia euroja vuodessa sivu suun menneiden ajanvarausten takia. Ota ensimmäinen askel kohti kannatavampaa liiketoimintaa lataamalla maksuton opas, joka vastaa kysymyksiisi sähköisestä ajanvarauksesta.

LATAA OPAS    ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun seotti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän...

Read More

Book Salon on valittu Euroopan lupaavimpien fintech-startupien joukosta Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmaan

Kumppanuusohjelma pyrkii vahvistamaan finanssipalvelujen ekosysteemiä. Lisäksi se yhdistää fintech-startupit ja varhaisen vaiheen kasvuyritykset...

Read More

Kurkistus toimialan talouteen - miten suomalaisilla kampaamoilla ja kauneushoitoloilla oikeasti menee?

Book Salon on tutkinut kampaamoiden ja parturien sekä kauneudenhoitoalan yritysten liiketoimintaa vuosien 2017-2022 välillä. Korona on vaikuttanut...

Read More