Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

3 minuutin lukuaika

Vinkit ajan myymiseen ja uusasiakashankintaan

Menestyvä kauneus- ja hyvinvointialan liiketoiminta edellyttää aktiivista aikojen ja palveluiden myyntiä sekä vakituisten asiakassuhteiden luomista. Lisäksi kampanjoiden hyödyntäminen tarjoaa tehokkaan tavan houkutella uusia asiakkaita. Kesän kausivaihtelut tuovat uusia asiakkaita, jotka oikeilla toimilla voidaan sitouttaa vakkari asiakkaaksi. Silti uusien aikojen myyminen ja varaaminen kalenteriin koetaan haastavaksi. Tässä blogikirjoituksessa jaamme tehokkaita vinkkejä, jotka auttavat myymään aikoja, luomaan vakituisia asiakassuhteita sekä hyödyntämään kampanjoita vuoden ympäri.

Blogi postaus tukee Book Salonin haastetta kesällä 2023 myydä asiakkaille syksylle uusi aika. Tämä auttaa sekä kuluttajaa, että yrittäjää. Se auttaa asiakkaita suunnittelemaan tulevia käsittelyjä ja hoitoja sekä talouttaan paremmin, jonka lisäksi se auttaa yrittäjää täyttämään kalenteria etukäteen hiljaisemman syksyn varalle.

 

 

15 vinkkiä ja tapaa saada uusia asiakkaita sekä myydä uusi aika

12-3

Aikojen ja palveluiden myyntiaktiivisuuden lisääminen:

 1. Käytä sosiaalista mediaa markkinointikanavana:
  Hyödynnä sosiaalisen median kanavia, kuten Instagramia ja Facebookia, markkinointityökaluna. Jaa laadukkaita kuvia ja videoita valmiista töistäsi ja tuo esiin erikoisosaamisesi. Päivitä säännöllisesti työvuoroja, avaa uusia aikoja ja tarjoa helppo tapa varata aikoja verkossa sekä kerro niistä asiakkaillesi.
 2. Tarjoa houkuttelevia tarjouksia ja kampanjoita
  Houkuttele uusia asiakkaita ja kannusta nykyisiä varaamaan lisää aikoja tarjoamalla houkuttelevia tarjouksia ja kampanjoita. Esimerkiksi voit tarjota alennuksia uusille asiakkaille tai kannustaa asiakkaita varaamaan aikoja tietylle ajankohdalle, kuten "uudistu uuteen vuodenaikaan" -teemoin. Kesällä myydään jo syksyn kampanjahoidot.
 3. Luo kanta-asiakas-ohjelma: 
  Kannusta vakioasiakkaita palaamaan tarjoamalla heille etuja, kuten kanta-asiakasalennuksia tai ilmaisia lisäpalveluita tiettyjen käyntien jälkeen. Luo sellainen ohjelma, joka palkitsee asiakkaita heidän säännöllisestä käynnistään ja kannustaa heitä varaamaan aikoja pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi joka 5.kerta on -10%.
 4. Tuo esiin erikoisosaamisesi: 
  Jos sinulla on erityistä osaamista tietyillä alueilla, kuten hiusvärjäyksessä tai hiustenpidennyksissä, korosta sitä markkinoinnissasi. Asiakkaat etsivät usein kampaajaa, jolla on erityistä ammattitaitoa heidän tarpeidensa täyttämiseen.

  Uuden asiakkaan muuttaminen vakituiseksi asiakkaaksi:

 5. Loistava asiakaspalvelu:
  Asiakaspalvelu on avainasemassa uusien asiakkaiden muuttamisessa vakituisiksi asiakkaiksi. Tarjoa ystävällistä ja ammattimaista palvelua jokaiselle asiakkaalle. Kuuntele heidän tarpeitaan ja toiveitaan ja pyri ylittämään heidän odotuksensa jokaisella käynnillä. 
 6. Personointi ja yksilöllinen huomio: 
  Osoita kiinnostusta asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita kohtaan. Kysy heiltä mieltymyksiä ja toiveita ja ota ne huomioon palveluita tarjotessasi. Henkilökohtainen kosketus tekee asiakkaista tärkeitä ja arvostettuja. Henkilökemiaa ei voi ylikorostaa.
 7. Tarjoa etuja uusille asiakkaille,
  mukaan lukien kanta-asiakasalennukset, muista uusien asiakkaiden edut: Innostuta uusia asiakkaita palaamaan tarjoamalla heille etuja, kuten alennuksia tuotteista, ilmaisia lisäpalveluita tai erikoistarjouksia. Edut ovat erinomainen tapa palkita asiakkaita ja rohkaista heitä tulemaan ja pysymään asiakkaanasi pitkällä aikavälillä.
 8. Pidä yhteyttä ja anna muistutuksia: 
  Ole aktiivinen yhteydenpidossa asiakkaisiin. Lähetä heille säännöllisiä uutiskirjeitä tai tekstiviestimuistutuksia tulevista tarjouksista ja ajoista. Muistuta heitä varaamaan aikoja etukäteen ja pitämään hiuksistaan huolta. Sosiaalisessa mediassakin voi muistutella vaikkapa omassa stoorissa.
  9-2

  Kampanjoiden rakentaminen vuoden ympäri ja niistä tiedottaminen:

 9. Kausiluonteiset kampanjat: 
  Hyödynnä eri vuodenaikojen tarjoamia mahdollisuuksia ja suunnittele kausiluonteisia kampanjoita. Esimerkiksi kesällä voit tarjota erikoishoitoja, jotka valmistavat hiukset kesään ja mahdollista syksyä varten, kuten uudistavia hoitoja tai lisäksi voi tarjota "uudistu syksyllä" -teemalla jo kesäaikaan. Tällaiset kampanjat herättävät kiinnostusta ja kannustavat asiakkaita varaamaan aikoja jo etukäteen.
 10. Tarjoukset ennakkovarauksista: 
  Kannusta asiakkaita varaamaan aikoja etukäteen tarjoamalla heille etuja. Esimerkiksi kesän aikana voit tarjota alennuksen, muun edun tai lahjan niille, jotka varaavat syksylle ajan jo kesällä. Tällainen motivoi asiakkaita varaamaan aikoja ajoissa ja varmistaa sinulle tulevaa liiketoimintaa.
 11. Markkinointikanavat:
  Hyödynnä erilaisia markkinointikanavia, kuten sosiaalista mediaa, sähköpostia ja verkkosivujasi, kampanjoiden tiedottamiseen. Luo houkutteleva kampanjaviestintä, jossa kerrot tarjouksista, ajoista ja etuisuuksista. Muista myös kannustaa asiakkaita jakamaan tietoa kampanjasta eteenpäin, esimerkiksi tarjoamalla heille palkintoja suosittelusta.
 12. Sisäinen markkinointi: 
  Muista tiedottaa kampanjoista myös asiakkaillesi, kun he ovat kampaamossasi. Laita esille kampanjajulisteita, tarjoa esitteitä ja keskustele asiakkaiden kanssa kampanjasta. Henkilökohtainen suositus voi olla erittäin tehokas tapa saada asiakkaat kiinnostumaan ja varaamaan aikoja.

  Huomioi jälkihoito-ohjeet, suositellut tuotteet ja tulevan ajan varaaminen:

 13. Asiakkaan informointi jälkihoidosta:
  Kun asiakas on saanut palvelun, varmista, että hänelle annetaan selkeät jälkihoito-ohjeet. Kerro, miten asiakas voi pitää hiuksensa hyvässä kunnossa ja säilyttää halutun lopputuloksen pitkään. Tarjoa myös mahdollisuus kysyä lisäkysymyksiä tai varata aika jälkikäyntiin tarvittaessa.
 14. Suositellut tuotteet ja niiden myynti: 
  Kerro asiakkaalle suositelluista tuotteista, jotka auttavat ylläpitämään ja parantamaan hänen hiustensa tai ihonsa kuntoa. Tarjoa mahdollisuus ostaa näitä tuotteita kampaamostasi ja anna vinkkejä niiden käyttöön. Kirjoita ne myös ylös, jotta asiakas voi palata ostamaan ne myöhemmin. Voit myös tarjota erikoistarjouksia, kuten alennuksia tuotteiden ostoista palvelun yhteydessä.
 15. Online-ajanvaraus ja tulevan ajan varaaminen kassalla: 
  Helpota asiakkaiden ajanvarausta tarjoamalla online-ajanvarausmahdollisuus verkkosivuillasi. Tämä helpottaa asiakkaiden varaamista ja vähentää heidän vaivannäköään. Lisäksi, kun asiakas on kampaamossasi, kannusta häntä varaamaan seuraava aika kassalla. Voit tarjota alennuksia tai muita etuja niille, jotka varaavat aikoja ennakkoon. Se on myös oiva tapa asiakkaan ja yrittäjän talouden sekä menojen suunnitteluun, kun seuraava aika on jo kalenterissa.11-2

Yhteenveto ja haaste

Menestyvä salonki liiketoiminta vaatii aktiivista aikojen myyntiä, vakituisten asiakassuhteiden luomista ja kampanjoiden hyödyntämistä. Hyödynnä sosiaalista mediaa markkinointikanavana, tarjoa houkuttelevia tarjouksia ja luo kanta-asiakas-ohjelma. Muista myös panostaa loistavaan asiakaspalveluun ja personointiin. Rakenna kampanjoita vuoden ympäri ja tiedota niistä tehokkaasti. Huomioi jälkihoito-ohjeet, suositellut tuotteet ja tarjoa mahdollisuus varaamiseen online-ajanvarauksen avulla. Näiden vinkkien avulla voit kasvattaa liiketoimintaasi ja luoda vahvoja asiakassuhteita salongissa..

Osallistu haasteeseen somessa ja voita: 

 1. Postaa oma kampanjasi hashtägillä #varaaaikasyksylle ja voit voittaa 100 euron lahjakortin sekä Book Salon PRO:n vuodeksi (edunarvo 348€ alv.0%).  
 2. Tägää somessa @booksalon.fi. Osallistumisaikaa elokuun loppuun asti. 

(Instagram tai Facebook ei ole mukana haasteessa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Lahjakortti on alustalle, jossa on useita eri verkkokauppa vaihtoehtoja.)

 

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖVARAA ESITTELY

Hyvä kirjanpitäjä

Kauneusalan yrittäjä: Hyvä taloushallinta voi säästää sinulta satoja euroja kuukaudessa.

Kirjanpito mielletään usein pakolliseksi pahaksi, rasittavaksi ja aikaa vieväksi toimenpiteeksi. Tosiasiassa kirjanpitäjä voi olla toiminimiyrittäjän...

Read More

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun seotti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän...

Read More

Book Salon on valittu Euroopan lupaavimpien fintech-startupien joukosta Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmaan

Kumppanuusohjelma pyrkii vahvistamaan finanssipalvelujen ekosysteemiä. Lisäksi se yhdistää fintech-startupit ja varhaisen vaiheen kasvuyritykset...

Read More