Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Vaikuttaako käteisettömien maksutapojen yleistyminen tippien antamiseen?

 

Harri Myllylä, Book Salonin toimitusjohtaja, kirjoitti artikkelin Salon Today -lehdessä 4. elokuuta 2022. Voit lukea artikkelin täältä tai löytää linkin Salon Today -lehteen artikkelin lopusta.

COVID-19-pandemia koetteli hius- ja kauneusalan liiketoimintaa ympäri maailman rankasti. Ihmisten väliseen vuorovaikutukseen perustuvalla alalla monet kohtasivat pitkän ajanjakson työttömyyttä, koska tämä ei ollut enää mahdollista. Ilman päivittäisiä asiakkaita liiketoiminnan harjoittajat menettivät perustulonlähteensä. He menettivät myös toisen merkittävän osan palkkarakenteestaan: tipit. Tippien antaminen on ollut alalla pitkään käytössä tunnustuksena kampaamo- ja kauneusalan ammattilaisten loistavasta työstä.Pandemia on nopeuttanut siirtymistä käteismaksuista korttimaksuihin, jotka ovat asiakkaiden ensisijainen maksutapa epähygieenisen käteisen välttämiseksi. Salongit alkoivat siirtyä digitaaliseen aikaan, mutta tippien antamiseen ei ollut globaalisti niin hyviä ratkaisuja, vaikka asiakkaat olisivat halunneet tämän mahdolliseksi.

 

Tippikulttuuri vaihtelee ympäri maailmaa - Pohjoismaissa tippien antaminen ei ole niin odotettua tai yleistä.Toisin kuin Yhdysvalloissa ja useimmissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Tšekissä, Unkarissa, Irlannissa, Portugalissa ja Iso-Britanniassa, joissa tippien antaminen on yleistä ja yrittäjille tapa ansaita lisätuloja perus työnsä päälle.

 

Älykkäät digitaaliset maksutavat voivat madaltaa kynnystä tipin antamiseen

 

Käteinen on ollut tippaamisen pääasiallinen maksutapa vuosikymmeniä, mutta siirtyminen digitaalisiin maksuihin on merkinnyt sitä, että asiakkaat ovat vähemmän halukkaita antamaan tippiä käyttäessään käteistä vähemmän. Yleinen tunne on, että ihmiset uskovat käteistipin menevän oikealle henkilölle, toisin kuin digitaaliset maksut, joissa on vaikeampaa olla varma, että maksut menevät oikealle henkilölle.

Muualla Iso-Britanniassa vuonna 2020 arvioitiin, että kampaajat voisivat kärsiä yli 81 miljoonan punnan menetykset menetettyjen tippauksien takia ilman asianmukaista huomioimista käteisettömiin käytäntöihin. Kaksi kolmesta kuluttajasta välttäisi tipin antamista, jos he eivät voisi käyttää käteistä, mikä vastaa 81,27 miljoonan punnan menetyksiä kampaamoille 10 prosentin tippausasteikoll laskettuna.

Salonkien tulisi käyttää digitaalisia maksujärjestelmiä, jotka rohkaisevat asiakkaita antamaan tippejä, sillä asiakkaat voivat olla vähemmän halukkaita antamaan tippiä, koska käteisen käyttö on vähentynyt merkittävästi pandemian vuoksi. Tämä tarkoittaa, että tippaamisen kynnystä on alennettava. Järjestelmä, joka mahdollistaa asiakkaiden valita tippivaihtoehtoja maksamisen yhteydessä, muistuttaa asiakkaita siitä, että he voivat antaa tipin. Lisäksi vaihtoehto tipin antamiseen etukäteen verkossa maksetuissa maksuissa palvelee tapana kerätä lisätuloja ahkerasti työskenteleville henkilökunnalle.Digitaalisten ratkaisujen avulla Tipin antaminen ja vastaanottaminen onnistuu myös ajasta ja paikasta riippumatta

Ensinnäkin, digitaaliseen siirtymiseen liittyy perustavanlaatuinen etu: pankkiin viikoittain talletettavan käteisen määrä vähenee, mikä säästää paljon aikaa ja vaivaa. Kirjanpito yksinkertaistuu merkittävästi. Salongin ohjelmiston kautta annetut tipit siirtyvät suoraan työntekijöiden palkkaan kyseiseltä palkanmaksukaudelta. Lisäksi ohjelmisto mahdollistaa raporttien automaattisen luonnin ja lähettämisen kirjanpitäjälle käsiteltäväksi. Tulon jakaminen salongin työntekijöiden kesken voidaan tehdä välittömästi. Digitaalisilla maksuilla ja ajanvaraus palveluilla voit seurata helposti uusien asiakkaiden määrää kuukausittain, asiakassuhteen kestoa, käyntitiheyttä, keskimääräisiä kustannuksia, tuottavuutta ja monia muita tärkeitä lukuja.

Digitaalisten maksujen ja ajanvarauspalveluiden avulla salongit saavat myös viikoittaisen, kuukausittaisen tai vuosittaisen suorituskykydatan välittömän saatavuuden, mikä auttaa määrittämään liiketoiminnan osa-alueet, jotka ylittävät tai eivät ylitä tiettyjä tavoitteita ja mittareita.

Tiivistelmä

 

Salongit voivat nyt hyödyntää uusinta teknologiaa yhdessä muiden kehittyvien maksupalveluiden kanssa, jotta voivat huomioida muuttuvat trendit ja tarjota parempaa palvelua asiakkailleen. Menestyäkseen yrittäjien ja salonkien on kuitenkin kiinnitettävä huomiota kahteen asiaan:
1)Alenna kynnystä tippien antamiseen digitaalisten maksujen avulla. Tee prosessi mahdollisimman helpoksi asiakkaille.

2)Huomioi, että käsittelymaksuja ei aina voi erottaa tippien keräämisestä.
Älä rankaise henkilökuntaa ottamalla osuutta käsittelymaksuista tippien kattaa.

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ        VARAA ESITTELY

 

Lue artikkeli osoitteesta Salon Today

Hyvä kirjanpitäjä

Kauneusalan yrittäjä: Hyvä taloushallinta voi säästää sinulta satoja euroja kuukaudessa.

Kirjanpito mielletään usein pakolliseksi pahaksi, rasittavaksi ja aikaa vieväksi toimenpiteeksi. Tosiasiassa kirjanpitäjä voi olla toiminimiyrittäjän...

Read More

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun seotti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän...

Read More

Book Salon on valittu Euroopan lupaavimpien fintech-startupien joukosta Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmaan

Kumppanuusohjelma pyrkii vahvistamaan finanssipalvelujen ekosysteemiä. Lisäksi se yhdistää fintech-startupit ja varhaisen vaiheen kasvuyritykset...

Read More