Aloita käyttö yrityksessä (0€)
Aloita käyttö yrityksessä (0€)

Lataa hinnasto

Sovi puhelu

lukuaika 2 minuuttia

Uutta dataa: Yli puolet suomalaisista varaa ajan kauneus- tai hyvinvointialan salonkiin aukioloaikojen ulkopuolella

Featured Image

Book Salonin datan mukaan yrittäjät, jotka eivät käytä digitaalisia ajanvarausjärjestelmiä, menettävät mahdollisesti kymmeniä tuhansia euroja vuodessa sivu suun menneiden ajanvarausten takia. 

Suomalainen kauneus- ja hyvinvointialoille erikoistunut ajanvaraus-, kassa -ja maksupalveluntarjoaja Book Salon on julkistanut uutta dataa sen yli 1000 kauneus- ja hyvinvointialan yrityksen tietokannasta. 

Uusi tieto osoittaa, että 52 prosenttia suomalaisista varaa aikansa salonkiin kello 17:00–09:00 välillä – suurin osa siis varaa aikansa salonkien aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa potentiaalisesti kymmenien tuhansien eurojen tulonmenetyksiä vuosittain niille alan yrityksille, jotka eivät käytä mitään digitaalista ajanvarausjärjestelmää. 

Book Salon Data Graphics

Book Salonin data osoittaa, että suurin osa suomalaisista tekee ajanvarauksensa toimistotuntien ulkopuolella.

“Joidenkin arvioiden mukaan jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneussalongeista ei käytä mitään digitaalista ajanvarausjärjestelmää. Suomessa voidaan olettaa tämän prosentin olevan hieman maltillisempi. Suomessakin on kuitenkin tuhansia alan yrittäjiä jotka eivät käytä digitaalisia työkaluja, ja he menettävät viikoittain useita asiakkaita”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä. 

“On henkisesti hyvin rasittavaa olla tavoitettavissa koko ajan – erityisesti jos elinkeino on siitä kiinni. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus sulkea puhelin ja olla tavoittamattomissa”, Myllylä jatkaa. 

Koronaviruspandemian myötä ihmiset oppivat yhä paremmiksi asioimaan digitaalisesti. Valtaosa kauneus- ja hyvinvointisalonkien ajanvarauksista tehdään etukäteen – kadulta sisään kävelevät ihmiset ovat harvinainen tapa saada asiakkaita. Peruutusaikojen täyttäminen on ollut aiemmin lähes mahdotonta, mutta digitaalisten ajanvarausjärjestelmien myötä se on tehty yksinkertaiseksi.

 

Hiusviisikko hyodyntaa Book Slaonin ajanvarausjarjestelmaa

Hiusviisikko on korkean ammattitaidon parturi-kampaamo Vantaalta. Yritys vaihtoi paperikalenterinsa Book Saloniin sähköiseen ajanvaraukseen ja otti myöhemmin käyttöönsä myös maksupäätteen ja kassan.

Hiusviisikko-niminen hiussalonki otti käyttöönsä digitaalisen ajanvarausjärjestelmän vuonna 2019. Tätä ennen yritys luotti täysin kynä- ja kalenterijärjestelmään, jossa ajat täytettiin puhelinsoittojen perusteella. Puhelimen sointi katkaisi työnteon monta kertaa päivän aikana. 

“Pelkäsimme, että asiakkaamme eivät osaisi käyttää digitaalista ajanvarausta, sillä he olivat tottuneita soittamaan ja varaamaan aikansa. Tämä huoli osoittautui turhaksi – saamme nykyään 70 prosenttia vähemmän puheluita, ja aikaa puhelimessa kuluu alle 10 minuuttia päivässä”, Hiusviisikon tiimi kertoo.

“Parasta tässä on se, että voimme pitää sunnuntait vapaapäivinä, sillä asiakkaat varaavat aikansa myös aukioloaikojen ulkopuolella. Olemme nykyään paljon rauhallisempia ja voimme käyttää vapaapäivät haluamiimme asioihin”, Hiusviisikko päättää. Hiusviisikon tarinaan pääset täältä.

Tiedotteessa käytetty data perustuu Book Salonin tietokantaan, jossa on yli 1000 kauneus- ja hyvinvointialan yritystä. Data on raportoitu ulos järjestelmästä ja analysoitu 4.11.2021. 

PINNI-lehden julkaisuun pääset tästä.

 

Kokeile Book Salonia

Yrittäjä, menetät jopa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa ilman sähköistä ajanvarausta. Voit kokeilla Book Salonin ominaisuuksia itsenäisesti aloittamalla maksuttoman käytön. Et vielä sitoudu mihinkään. Jos haluat lukea lisää Book Salonin mahtavista ominaisuuksista, siirry lataamaan maksuton opas.

 

LATAA OPAS ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

lukuaika 5 minuuttia

Näin Book Salon PRO helpottaa salongin arkea: ”Helppous ja laajat ominaisuudet ovat koko rahan arvoisia”

Valitsin Book Salon PRO-version sen helppouden takia. Saamme kaiken samasta paikasta.

 

– Piia Koskinen,...

lukuaika 6 minuuttia

Lue parhaat vinkit aloittelevalle yrittäjälle

 

Yrityksen perustaminen voi tuntua vaikealta, mutta ei hätää! Pääsemme nyt kertomaan yhteistyössä...

lukuaika 2 minuuttia

Book Salon keräsi kolmen miljoonan euron rahoituksen auttaakseen eurooppalaisia pienyrittäjiä kasvattamaan liiketoimintaansa

Suomalainen startup Book Salon keräsi kolmen miljoonan euron rahoituksen auttaakseen eurooppalaisia pienyrittäjiä...