Skip to the main content.
Ta i bruk i din salong (0€)
Ta i bruk i din salong (0€)

Ladda ner prislista

Boka samtal

2 minuters läsningstid

3 enkla sätt att öka försäljning

HÄR PÅ BOOK SALON ÄR VÅRT MÅL ATT HJÄLPA DIG OCH DIN VERKSAMHET ATT LYCKAS. DÄRFÖR HAR VI SKRIVIT DEN HÄR ARTIKELN, FÖR ATT HJÄLPA DIG ATT FÖRBÄTTRA DIN FÖRSÄLJNING OCH FÅ UT DET MESTA AV DINA KUNDRELATIONER.

 

Det stämmer när man säger att det finns något mystiskt kring ”konsten att sälja”. Tack vare många högprofilerade filmer och TV-shower (Wolf of Wall Street and The Apprentice någon?) är den populära idén att förmågan att sälja – är något som lyckosamma människor helt enkelt är födda med eller har lagt ner flera års arbete på att utveckla.

På Book Salon, tror vi inte alls att det är så.

För oss är bra försäljning lika lätt som att förstå vem din kund är, vad de genuint behöver och med självförtroende förklara hur du är mest lämpad att hjälpa dem.

Självklart är vissa saker lättare sagt än gjort! Så här kommer våra tre tips för att hjälpa dig att bli en framgångsrik försäljare. 

 

      1) glöm försäljning

Okej, glöm inte helt och hållet att det handlar om försäljning, men försök att lägga det i bakhuvudet. Åtminstone i början av samtalet med din klient. Fokusera på att lyssna på dina klienter och visa din expertis, hur du kan hjälpa dem och hur du har hjälpt liknande personer förut.

Tips: Använd din klients förnamn när ni pratar och försök att komma ihåg små detaljer om dem för att bättre skräddarsy deras kundupplevelse. Det är viktigt att komma ihåg vad ni senast pratade om, om det handlar om en regelbunden kund, för det får denne att känna sig speciell. 

 

2) fokusera på klientens behov

Ställ specifika frågor och var genuint intresserad i klienten och dennes problem. Säkerställ att du låter klienten prata mer i det här skedet och erbjud inte en lösning för tidigt eller för ivrigt, utan att förstå allt som de behöver.

Tips: När du bättre förstår en klients problem kan du lättare komma med rätt lösning. När en klient exempelvis säger att deras hy är väldigt torr kan du ställa mer specifika frågor om deras hudvårdsrutin, som när den är extra torr eller varför det skulle kunna vara så?

 

    3) erbjud en lösning

Repetera problemet tillbaka till klienten för att verkligen visa att du har lyssnat. Erbjud sedan din lösning och rättfärdiga sedan vad du har föreslagit om det behövs. Föreslå uppföljningsaktiviteter utan att vara för påstridig. Försök att föreslå nästa möte eller boka till och med en behandling.

Tips: Introducera din produkt och lösning baserat på det som din klient har sagt. Förklara hur och när produkten används. Till exempel, ”Nu sätter jag på en mask som är bra för torr hy. Den kommer att vara extra bra för dig under vintern för du har en sorts ytlig torrhet. Det skulle vara bra om du använde den en gång i veckan efter exfoliering. Förresten, vi har också den här masken på rea.” Undervisa klienten om produkterna du använder under en behandling. Om du vill, kan du skriva ner produkterna du rekommenderar klienten.

 

Du kan markera produkterna som används på och rekommenderas för klienten i Book Salons system, likväl andra kommenterar angående deras besök. Det förbereder dig för deras framtida besök och hjälper dig att skapa en starkare kundrelation med dem i det långa loppet. Med Book Salon är produktförsäljning och inventeringshantering smidigt med i samma system.

Varför inte bli bekant med tjänsten nu direkt?

BÖRJA ANVÄNDA GRATIS

 

Salongsägaren Heidi: ”Allt som får oss frisörer att se professionella ut är bra!"

Heidi Morelius driver två hårsalonger i Esbo med namnet ”Frissan” som fokuserar sig på hårklippningar, hårvård och frisyrer. De använder sig endast...

Read More

Beauty M. uppskattar ett system med bokning och betalning på ett ställe

laBeauty M. ligger i Spørring i närheten av Trige, en mysig stad några kilometer norr om Aarhus i Danmark. Här driver Metteline både...

Read More

PARADISE HADE INTE KUNNAT KLARA SIG UTAN ETT BOKNINGSSYSTEM LÄNGRE

Det är åtta yrkesutövare som jobbar i studion och de kan inte föreställa sig att klara sig utan ett bokningssystem längre.

Read More