Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Suomalainen startup Book Salon kiihdytti kasvunsa vuodessa yli 1000 prosenttiin – tähtää seuraavaksi Euroopan markkinoille

Kauneus- ja hyvinvointialalle ajanvaraus-, kassa -ja maksupalveluita tarjoava yritys ei aluksi kiinnostanut sijoittajia. Pienyrittäjien auttamisessa on kuitenkin lähes loputtoman kasvun potentiaali, arvioi Book Salonin toimitusjohtaja. 

Suomalainen Book Salon on julkaissut kasvulukunsa vuodelta 2021. Vuoden 2020 lopussa yritystoiminnan virallisesti aloittanut Book Salon on kasvanut hurjaa vauhtia, ja se on käyttäjien suuressa suosiossa – asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku on 79. Yrityksen sopimuksellinen kuukausittain toistuva liikevaihto on joulukuussa 2021 lähes 60 000 euroa, mikä on kasvanut yli 20 prosentin kuukausivauhtia. Tällä hetkellä Book Salonilla on yli 1300 asiakasta, ja luku kasvaa viikottain.

Book Salon kehitettiin läheisessä yhteistyössä kauneusalan yrittäjien kanssa, joille palvelu on tällä hetkellä räätälöity. Maksujärjestelmän lisäksi Book Salon tarjoaa asiakkailleen ajanvarausjärjestelmän, työkalun verkkosivujen toteuttamiseen sekä tilitysraportit.

“Lähdimme selvittämään yhdessä kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjien kanssa heidän yritystoimintansa suurimpia haasteita ja pullonkauloja. Keskustelumme olivat silmiä avaavia. Suurin osa alan yrittäjistä on pienyrittäjiä, joiden työajasta iso osa meni kassaraporttien täsmäyttämiseen, virheiden korjaamiseen, sekä jatkuvaan puhelimeen vastailuun. Tämä koettiin kuormittavana ja turhana ajanhaaskauksena”, kertoo yhtiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jonne Castrèn.

Lisäksi alalla toimivat lukuisat ulkomaiset suuryritykset, jotka haluavat sitouttaa pienyrittäjiä pitkiksi ajoiksi epäselvillä sopimusehdoilla. 

“Monet kertoivat sitoutuneensa pitkiksi ajoiksi korttimaksupäätteisiin ja maksujärjestelmäsopimuksiin, joiden hinnoittelu oli vähintäänkin epäselvä. Yrittäjät päätyivät maksamaan paljon suurempia summia kuin mitä alkuperäisistä myyntipuheista olivat ymmärtäneet”, selittää Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä.

“Palaute yrittäjiltä on ollut selkeä: me haluamme aidosti auttaa heitä. Yrityksemme liiketoimintamalli on rakennettu niin, että me kasvamme yhdessä asiakkaidemme kanssa”, Myllylä jatkaa. 

Book Salon tarjoaa osan palveluistaan ilmaiseksi. Jos yritys haluaa käyttöönsä kaikki palvelut, maksupäätejärjestelmän ja tilitysraportit mukaan lukien, liittyy hän PRO jäseneksi. Jäsenyyden kuukausimaksu on 29 euroa kuussa, ja todellinen liiketoiminta syntyy tapahtuneista transaktioista ja niistä saatavista provisioista.

“Mitä useamman asiakkaan yrittäjä pystyy laskuttamaan, sen parempi heille – ja meille. Emme nosta hintojamme lisääntyneiden työntekijöiden mukaan, tai luo muitakaan haasteita yritystoiminnan kasvulle”, Myllylä kertoo. 

Asiakaspalautteen mukaan järjestelmä vapauttaa salonkiyrittäjiltä jopa yli 100 työtuntia vuodessa. Jos keskimääräinen asiakas maksaa palvelustaan 67 euroa, tämä tarkoittaa tuhansien euron lisätienestejä vuodessa. Usealle pienyrittäjälle nämä voivat ratkaista sen, palkkaavatko he useampia työntekijöitä. Myös puhelimessa vietetty aika on Book Salonin asiakkaiden mukaan tippunut jopa 70 prosenttia, alle kymmeneen minuuttiin päivässä. 

 

Tähtäimessä Euroopan markkinat sekä muut pienyrittäjien toimialat 

 

Book Salon on hakenut maksulaitoksen toimilupaa, jonka avulla yritys voi laajentaa toimintaansa nopealla aikataululla Suomen ulkopuolelle. Euroopassa digitaalisten työkalujen käyttö on vielä paljon Suomea jäljessä. 

“Arvioiden mukaan jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneussalongeista ei käytä mitään digitaalisia järjestelmiä ajanvaraukseen tai maksujen hallintaan. Meidän ei tarvitse kilpailla jo olemassa olevien järjestelmien kanssa, sillä haluamme puhua suoraan näille yrittäjille, jotka edelleen luottavat kynään ja kalenteriin”, Myllylä kertoo.

Kuten sen yhdysvaltalaiset kilpailijat, myös Book Salon katsoo kauneus- ja hyvinvointialojen ulkopuolelle, sillä järjestelmä on helposti muokattavissa myös muille toimialoille. 

“Pystymme helposti muokkaamaan antimme esimerkiksi putki- ja ilmastointialan pienyrittäjille, ja heitä on vähintään yhtä iso joukko kuin kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjiä. Kaikki pienyrittäjät haluavat samaa: palvella asiakkaitaan erinomaisesti, ja päivän päätteeksi sulkea putiikkinsa sekä lähteä perheidensä tai ystäviensä luo tai harrastuksien pariin, joutumatta huolehtimaan tylsistä ja toistuvista kirjanpitotehtävistä”, Myllylä päättää.

 

Lisätietoja medialle:

 

Harri Myllylä, toimitusjohtaja

Book Salon

harri@booksalon.com

+358 40 063 6471

 

 

Book Salon

Book Salon Oy on digitaalinen maksupalvelun välittäjä, joka on erikoistunut kauneus- ja hyvinvointialalle. Book Salon tarjoaa asiakkailleen korttimaksujen välittämisen lisäksi digitaaliset ja täysin integroidut ratkaisut ajanvarauksen, asiakashallinnan sekä kassanhallinnan tarpeisiin. Book Salon Oy on finanssivalvonnan valvoma maksupalvelun tarjoaja, ja sillä on yli 1300 tyytyväistä asiakasta. Syksyllä 2021 yritys keräsi miljoonan euron siemenrahoituksen yksityisiltä sijoittajilta. 

 

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More