Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

1 minuutin lukuaika

Pitäisikö salonkiyrittäjän nostaa hintoja?

Moni salonkiyrittäjä on varmasti viime kuukausina miettinyt hintojen nostamista. Koronapandemia ja erityisesti Ukrainan sota ovat kiihdyttäneet inflaation valtavaan nousukiitoon. Yrittäjien kulut ovat kasvaneet mm. energian, sähkön, raaka-aineiden ja kuljetusten hintojen noustua. Toisaalta myös kuluttajien maksuvoima on pienentynyt ja monet kuluttajat ovatkin joutuneet karsimaan menojaan. Mitä siis tehdä? Uskaltaako palveluiden hintoja nostaa?

 

 

hintojen nostaminen nyt perusteltua

Hintojen nostaminen on toki ikävää ja vaikea päätös. Riskinä on menettää asiakkaita ja asiakkaiden tyytymättömyys. Kuitenkin tässä maailmantilanteessa se on mielestämme perusteltua ja jopa välttämätöntä. Yleiselle hintojen nousulle ei ole nähtävissä vielä ainakaan kovin suurta helpotusta ja on hyvin mahdollista, että inflaatio on vielä ensi vuonnakin varsin nopeaa.

Jos tilanne jatkuu kovin pitkään, hintojen nostaminen on joka tapauksessa edessä ennemmin tai myöhemmin. Jos hintojen nostamista lykkää liian pitkälle, voi olla edessä tilanne, jossa hintoja joutuukin nostamaan kerralla kohtuuttoman paljon. Parempi vaihtoehto on nostaa hintoja nyt vähän ja tarvittaessa myöhemmin uudestaan. Tällöin kertanousu ei muodostu liian suureksi ja asiakkaatkin hyväksyvät sen helpommin.

Canva Design DAFP8R6BzXU

Auta asiakasta ymmärtämään, mistä palvelun hinta koostuu

Vaikka hinnan nousu ei olisi iso, asiakkaan voi silti olla vaikea hyväksyä se, kun myös kuluttajien talous on tiukilla. Silloin hänelle kannattaa ystävällisesti avata, mistä kaikesta palvelun hinta koostuu. Kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa, että käsityöammatissakin on lukuisia kuluja ammattilaisen palkan lisäksi. Suuri osa asiakkaista ei tule ajatelleeksi, mistä kaikesta hän maksaa, kun maksaa palvelusta. Asiakas ehkä ajattelee työn lisäksi maksavansa hiusväristä ja vaikkapa sähköstä ja työvälineistä, mutta saattaa kuitenkin miettiä, paljonko voi föönin ja saksien hinta olla per asiakas?

Kaikki tulo tulee kuitenkin asiakkaalle tehtävästä työstä. Tuosta tulosta pitää kattaa kulut ja saada palkka. Yritys ei voi tehdä tappiollista liiketoimintaa. Kerro asiakkaalle, mitä kaikkea hänen maksamastaan palvelun hinnasta maksetaan.

apua HINNOITTELUun

Kun mietit palveluidesi hinnoittelua, hyvä nyrkkisääntö on, että asiakkaan maksaman tuntihinnan tulisi olla vähintään 55 euroa. Etelä-Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla mielellään enemmän. Tuosta 55 eurosta katetaan kulut, joihin voi laskea menevän  karkeasti 75 %. Tästä jäävästä summasta maksat vielä oman henkilökohtaisen veroprosenttisi mukaisen tuloveron. Katso alta esimerkkilaskelma, mihin kaikkeen asiakkaan maksama raha menee ja paljonko siitä jää sinulle viivan alle.

PALVELUN HINTA ASIAKKAALLE-3

HYviä uutisia

Lopuksi vielä hyviä uutisia. Me Book Salonilla haluamme olla yrittäjälle kumppani. Tuki ja turva. Niinpä suosittelemme vain teitä nostamaan hintojanne, mutta me emme nosta omiamme. Ajanvaraus, kassa- ja maksupäätekustannukset voitte siis ruksia yli nousseiden kustannusten listalta!

Jos et vielä ole Book Salon asiakas, aloita alta ilmainen kokeilu tai varaa aika etäesitelyyn, jossa kuulet lisää. Ajan varaaminen ei sido sinua mihinkään.

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖVARAA ESITTELY

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More