Skip to the main content.
Aloita käyttö yrityksessä (0€)
Aloita käyttö yrityksessä (0€)

Lataa hinnasto

Sovi puhelu

1 minuutin lukuaika

Lahjakorttimyynnin piikki lähestyy – suomalaiset ostavat ylivoimaisesti eniten lahjakortteja kauneus- ja hyvinvointipalveluihin neljänä päivänä ennen joulua

Digitaalinen lahjakortti on monen suomalaisen valinta joululahjaksi. Suomalaisen Book Salonin keräämästä datasta selviää, että suomalaiset ostavat lahjakortteja erityisesti äitienpäivänä ja jouluna.

Suomalainen kauneus- ja hyvinvointialoille erikoistunut ajanvaraus-, kassa- ja maksupalveluntarjoaja Book Salon on julkistanut uutta dataa, jonka mukaan jouluna myydään jopa viisinkertainen määrä lahjakortteja verrattuna keskivertokuukauteen.

Toinen selkeä piikki myynnille on toukokuu ennen äitienpäivää, jolloin lahjakortteja myydään lähes kaksinkertainen määrä normaalikuukauteen verrattuna. Myös isänpäivänä lahjakorttien myynnissä on havaittavissa pienehkö nousu.

Tieto perustuu Book Salonin yli 2 500 kauneus- ja hyvinvointialan salongin asiakastietokantaan. Muiden palveluidensa lisäksi Book Salon tarjoaa salongeille mahdollisuutta myydä digitaalisia lahjakortteja verkkosivuillaan. 

“Ylivoimaisesti suurin piikki lahjakorttimyynneissä tapahtuu neljänä päivänä ennen jouluaattoa. Me suomalaiset jätämme siis joululahjaostokset, ainakin jos ne kohdistuvat kauneus- ja hyvinvointipalveluihin, hyvinkin viime tinkaan”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä

“Lahjakorttihan on oiva lahja, koska saaja saa itse päättää mihin sen käyttää. Hyvinvointipalvelut ovat usein sellaisia, joihin ei itse raaskita välttämättä laittaa rahaa. On siis hienoa nähdä, että välitämme läheisistämme ostamalla heille lahjaksi laatuaikaa itselle”, Myllylä jatkaa. 

 

Book Salon lahjakortit

Book Salonin avulla lahjakorttien myynti ja hallinointi onnistuvat helposti niin toimipaikassa kuin netissä.

 

Lahjakortti on aikaisemmin usein pitänyt hakea paikan päältä. Book Salonin järjestelmän avulla yrittäjät voivat laittaa lahjakortit digitaalisesti myyntiin, jolloin lahjan voi ostaa kuka vain, mistä vain ja milloin vain. Lahjakortit ovat myös yrittäjälle hyvä tapa tasoittaa tuloja – hiljaisempia aikoja kompensoidaan lahjakorttien myyntipiikeillä. 

“Tiedämme datamme perusteella, että yli 60 prosenttia ajanvarauksista tehdään kauneus- ja hyvinvointiliikkeiden aukioloaikojen ulkopuolella. On siis turvallista olettaa, että myös lahjakortteja ostetaan eniten aamuisin tai ilta-aikaan, ostajan työpäivän ulkopuolella. Mahdollisuus hankkia lahjakortti mihin aikaan tahansa siis lisää lahjakorttien myyntiä”, Myllylä jatkaa. 

Eron lahjakorttimyyntien volyymissa digitalisoinnin jälkeen on huomannut myös Paradise Tattoo & Piercing -liikkeen omistaja Jussi Ranta. 

“Olemme aina myyneet juhlapäivien aikana paljon lahjakortteja, mutta sen jälkeen, kun aloimme myymään lahjakortteja digitaalisesti, niitä on myyty entistä enemmän. Lisäksi lahjakortteja ostetaan selkeästi enemmän ympäri vuoden – vain sen ansiosta, että se on digitaalisesti saatavilla”, Ranta kertoo. 

ALoita lahjakorttimyynti book salonin avulla

VARAA ESITTELY

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun seotti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän...

Read More

Book Salon on valittu Euroopan lupaavimpien fintech-startupien joukosta Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmaan

Kumppanuusohjelma pyrkii vahvistamaan finanssipalvelujen ekosysteemiä. Lisäksi se yhdistää fintech-startupit ja varhaisen vaiheen kasvuyritykset...

Read More

Kurkistus toimialan talouteen - miten suomalaisilla kampaamoilla ja kauneushoitoloilla oikeasti menee?

Book Salon on tutkinut kampaamoiden ja parturien sekä kauneudenhoitoalan yritysten liiketoimintaa vuosien 2017-2022 välillä. Korona on vaikuttanut...

Read More