Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Kuinka salonkiyrittäjä voi saada lisää tyytyväisiä asiakkaita?

Erinomaisiin salonkeihin voidaan matkustaa jopa useiden tuntien matkan päästä. Mikä saa asiakkaan kokemaan hyötyvänsä juuri tämän salongin palveluista niin paljon, että hänen kannattaa uhrata aikaa ja rahaa päästäkseen juuri kyseiseen paikkaan, juuri kyseisen ammattilaisen hoidettavaksi? Blogissamme Book Salonin vierailevat asiantuntijat Tiina Sohlberg ja Tajzan Sharif vastaavat näihin kysymyksiin. 

 

 

Erottautuminen - löydä parhaat asiakkaat juuri sinulle

 

Jos olet siirtymässä yrittäjäksi ilman mittavaa työkokemusta ja asiakaskuntaa, ei asiakkaiden valikoiminen yleensä ole mahdollista – ainakaan kovin tarkasti. Silloin haalitaan kaikki mahdolliset ja mahdottomat asiakkaat – jokainen ovenavaus tai varauskalenterin kilahdus on tervetullut!

Jonkin aikaa alalla toimittuaan, yrittäjä oppii tunnistamaan ne asiakkaat, joita pystyt palvelemaan parhaiten ja joita erityisesti haluaa palvella. 

Olemalla oma itsensä, tämä yleensä tapahtuu kuin itsestään. Persoonallisuutesi ja tapasi toimia eivät miellytä kaikkia, mutta se ei haittaa. Päinvastoin, se on välttämätöntä, sillä “kädenlämpöiseen” tai persoonattomaan salonkiin ei rakastuta.

Myös salonkisi ulkoiset tekijät vaikuttavat kykyysi erottua. Se miltä sinä, kotisivusi ja toimipaikkasi näytätte, vaikuttavat ja osittain määrittelevät, millaisia asiakkaita ovestasi astuu sisään. Joillekin saatat esimerkiksi olla liian arkinen, ja toiselle taas liian hieno. Kun toimipaikkasi ilme on mietitty oman persoonallisuutesi mukaan, saat ”itsesi näköisiä” asiakkaita, joita vuorostaan pystyt palvelemaan erityisen hyvin.

Työkokemuksen myötä osaamisesi kehittyy, ja huomaat, missä olet hyvä, mitätykkäät tehdä ja mistä ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän. Osaamisen kehittyessä, tulee palveluvalikoimaan tehdä vaikeita päätöksiä. Käytännössä tämä voi tarkoittaa kahta eri asiaa, riippuen salongin koosta:

  1. Suuremmissa salongeissa joissa työskentelee useampia ammattilaisia, tämä yleensä tarkoittaa jonkun yhden tietyn tarpeen hoitamista niin hyvin, että siitä syntyy salongille erottuvuustekijä. Tästä oiva esimerkki on Itä-Helsingissä toimiva Femina Beauty, jonka koko henkilökuntaan ulottuva erikoisosaaminen akneihon hoitamisessa houkuttelee asiakkaita ympäri Suomen.
  2. Pienemmissä salongeissa, tai vaikkapa vuokratuolilaisena, palveluvalikoiman rakentamisessa tulee korostaa erityisosaamista tietyissä tekniikoissa ja hoidoissa. Tästä esimerkkinä erittäin menestyneet shokkivärjäyksiä tarjoavat yrittäjät, jotka tunnetaan laajasti ammattitaidostaan juuri shokkivärjäyksiin liittyen.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että perusta oma yhden hengen salonki vain silloin, kun omalle erityisosaamisellesi riittää tarpeeksi kysyntää. Näin pääset palvelemaan sinulle sopivimpia asiakkaita, jolloin asiakastyytväisyys on korkeaa, ja moni asia työssäsi helpottuu. 

Salonkisi kasvaessa jokaisen tekijän tulisi olla oman alansa huipputekijä. Silloin erottautuminenkin on helpompaa.

 

Lisää otsikko(4)

 

Henkilökohtainen palvelu – tarjoa jotain, mitä uudessa paikassa ei voida tarjota

 

Pidä kiinni olemassa olevista asiakkaistasi ja rakenna aktiivisesti itsellesi vakiasiakaskuntaa. Pidä kirjaa, mitä asiakkaan kanssa on tehty, millaisia palveluita hän on käyttänyt tai mitä hän on ehkä sanonut harkitsevansa. Ajanvaraukseen yhdistetyt asiakasrekisterit helpottavat tätä huomattavasti.

Mieti myös jo valmiiksi, mitä voisit asiakkaallesi ehdottaa. Erinomaisen asiakaskokemus muodostuu monista pienistä tekijöistä, kuten sen muistamisesta haluaako asiakkaasi kahvia vai teetä tai haluaako hän kahvinsa mustana vai maidolla. 

 

Oma osaaminen ja sen päivittäminen

 

Huolehdi, että oma osaamisesi on ja pysyy jatkuvasti ajan tasalla. Laadukkaat koulutukset inspiroivat, tuovat intoa työhösi ja auttavat sinua pysymään oman alasi aallon harjalla.

Asiakkaasi aistivat intohimosi ja kokevat sen lisäarvona. Asiakkaasi tulee halutessaan voida luottaa siihen, että osaat opastaa heitä uusimpien trendien kanssa.

kehitä liiketoimintaasi

Lataa Book Salonin kymmenen kohdan checklist, ja siirrä artikkelin opit helposti käyntäntöön!

 

 

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More