Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

1 minuutin lukuaika

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun se
otti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän salonkinsa kassavirran, ajanvarausten ja maksujen hallintaan.

 

Suomalainen kauneus- ja hyvinvointialoille erikoistunut ajanvaraus-,
kassa- ja maksupalveluntarjoaja Book Salon on aloittanut yhteistyön suomalaisen Tuccabaja- parturi-kampaamoketjun kanssa. Keväästä 2023 lähtien Tuccabajalla on käytössä Book Salonin järjestelmä sen kaikissa seitsemässä toimipisteessä Rovaniemellä, Kuusamossa, Sallassa, Kemijärvellä, Sodankylässä ja Oulussa. Tuccabaja on Lapin suurin parturi-kampaamoketju.


Suomessa on tuhansia hius- ja kauneussalonkeja. Isolle osalle salonkiyrittäjiä päänvaivaa
aiheuttavat usean eri palveluntarjoajan ajanvaraus-, kassa-, ja maksupalvelut. Koska järjestelmät eivät keskustele keskenään, salonkiyrittäjä jää ylitöihin täsmäyttämään tilitysraportteja ja kuitteja.

“Pyrimme auttamaan meidän työntekijöitämme ja yrittäjiämme heidän työssään mahdollisimman paljon. Salonkien kasvulle on ollut pidempään pullonkaulana se, ettei työmarkkinoilla ole tekijöitä. Automatisoimalla salonkiemme toimintaa haluamme mahdollistaa sen, että alalle haluavat voivat keskittyä intohimoonsa eli hiuksiin, eikä aikaa mene muuhun salongin pyörittämiseen liittyvään työhön”, kertoo Tuccabajan osaomistaja ja perustajajäsen Tanja Karvonen.

Tuccabaja, joka työllistää kolmekymmentä hiusalan asiantuntijaa Pohjois-Suomen alueella, halusi ratkoa ongelman tilaamalla Book Salonin järjestelmän, johon oli mahdollista integroida myös lahjakortit.

“Aloitimme yhteistyön kaksi kuukautta sitten, ja jo nyt huomaamme miten paljon nopeammin
raportointi sujuu työpäivän päätteeksi. Tämä on tärkeää, sillä alkuvuoden lyhyen hiljaisen jakson jälkeen asiakkaat ovat kevään aikana palanneet massoina takaisin salonkeihin. Työntekijämme pääsevät hyvin nopeasti viimeisen asiakkaan jälkeen lähtemään kotiin, eikä tarvitse käyttää ei-laskutettavaa aikaa kassakuittien täsmäytykseen tai muuhun raportointityöhön”, kertoo Karvonen.

Book Salonille kyseessä on ensimmäinen suurempi salonkiketju.


Kaltaisellemme kasvavalle startupille on tärkeää osoittaa, että pystymme vastaamaan myös isompien ketjujen tarpeeseen. Olemme kiitollisia Tuccabajalle luottamuksesta, ja odotamme innolla miten voimme auttaa heitä heidän kasvutavoitteissaan”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä.


Vaikka maailmantalouden tilanne on ollut haastava, sekä asiakkaamme että me olemme nähneet ennätysmyyntikuukausia kevään aikana. Kuluttajat eivät selkeästi ole valmiita vähentämään omasta hyvinvoinnistaan”, Myllylä kertoo.


Tuccabaja on aina halunnut tarjota muutakin kuin hiusalan palveluita. Se on vuosien varrella
lanseerannut useita omia tuotteita, mm. shampoo- ja hoitoainetuotteita. Keväällä 2023 se toi
ensimmäisiin ruokakauppoihin Tokka-lähdeveden, joka sijoittuu pohjoissuomalaisen Tokka-
desingnin alle. Tokka-lähevesiä myydään tällä hetkellä Tuccabajoissa, ravintoloissa ja
muutamissa K-ryhmän kaupoissa.


Olemme aina halunneet olla innovatiivisia ja kasvaa myös palvelubisneksen ulkopuolella. Tokka- lähdevesi pääsi heti kauppojen hyllyille, ja odotamme sen myynnin kasvavan vuoden mittaan”, Karvonen päättää. 

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More