Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

1 minuutin lukuaika

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa pitkäaikaisen tasapainon saavuttamisessa on tunnistaa omat arvot ja suunnata elämänsä niiden mukaan. Booksalonin hyvinvointiblogien viimeisessä osassa terveyspsykologian erityispsykologi Maritta Kauppinen avaa arvojen merkitystä, niiden tunnistamista sekä antaa joitakin käytännön keinoja siitä, kuinka suunnata kohti kestävää hyvinvointia yrittäjän arjessa.

 

Arvojen merkitys hyvinvoinnille

Arvot muodostavat perustan henkiselle hyvinvoinnille. Ne ohjaavat suhdetta itseen, muihin ihmisiin sekä omiin ajatuksiin ja tunteisiin. Tietoisuus omista arvoista eli siitä, mikä itselle on oikeasti elämässä tärkeää, luo pohjan vakaalle henkiselle hyvinvoinnille. Arvojen tunnistaminen auttaa elämään merkityksellistä elämää.

Haasteet arvojen noudattamisessa


Yrittäjän arjessa omien arvojen mukaan eläminen voi olla haasteellista sillä ulkoiset odotukset ja muut tekijät voivat ohjata päätöksiä. Hyväksynnän hakeminen, jäykät ajatusmallit ja ulkopuolisten odotukset voivat viedä huomion pois omista arvoista. Työn tekemisestä voi sen myötä kadota intohimo ja motivaatio.

 

Arvojen tunnistaminen

Arvojen tunnistaminen on prosessi, joka vaatii pysähtymistä ja itsetutkiskelua. Yksi tapa lähestyä tätä on varata aikaa omien ajatusten ja arvojen pohtimiselle. Tämä voi tapahtua esimerkiksi istumalla alas tai kävelemällä rauhassa ja miettimällä ja listaamalla elämässä itselle tärkeitä asioita.

Ajankäytön tarkastelu arvojen kautta

Päivittäisten valintojen tarkastelu omien arvojen näkökulmasta on tärkeää. Ajankäytön analysointi voi auttaa arvioimaan, elääkö arvojensa mukaista elämää. Piirtämällä ympyrän ja jakamalla sen osiin päivittäisen ajankäytön mukaan, voi nähdä, mihin aikaa eniten kuluu. Tämä antaa mahdollisuuden pohtia, tarvitseeko elämään tehdä muutoksia. Arvojen mukaisen elämän tavoittelu voi vaatia joskus epämukaviakin valintoja, kuten kieltäytymistä menoista, jotka eivät ole omien arvojen mukaisia.

Lempeys itseä kohtaan

Matka kohti pysyvää muutosta vaatii aikaa ja ponnisteluja. On tärkeää olla lempeä itselleen ja muistaa, että takapakit kuuluvat prosessiin. Uudelleen yrittäminen ja omien arvojen mieleen muistuttaminen auttavat jatkamaan kohti tasapainoisempaa ja tyydyttävämpää elämää.

 

Oma hyvinvointi menestyksenä kulmakivenä

Oman hyvinvoinnin asettaminen etusijalle ei ole pelkästään henkilökohtainen hyöty vaan se voi toimia myös menestyksen kulmakivenä. Kun voimavarat ovat tasapainossa, työhön voi löytyä uutta intoa ja luovuutta. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on investointi sekä henkilökohtaiseen onnellisuuteen että pitkäaikaiseen menestykseen.

 

Alla olevasta linkistä voit ladata Maritta Kauppisen laatiman, kauneuden- ja hyvinvoinnin ammattilaisille suunnitellun Mielen hyvinvoinnin työkirjan.

Lataa mielen hyvinvoinnin työkirja

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More