Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

1 minuutin lukuaika

Book Salon helpottaa yrittäjän arkea karvoihin katsomatta

Anni Partanen on koiratrimmaamo Lumon yrittäjä Pohjois-Savon Siilinjärvellä. Joulukuussa 2021 perustetussa yrityksessä otettiin Book Salon PRO käyttöön alusta alkaen säästämään pää- ja vuokratuoliyrittäjän aikaa. Helppo raportointi ja sähköinen ajanvaraus helpottavat yrityksen arkea ja antavat yrittäjien keskittyä siihen, missä he ovat parhaimmillaan – omaan työhönsä. Partanen on itse alanvaihtaja, ja muistelee kuinka monimutkaisia järjestelmät olivat hänen työskennellessään kampaajana.

–Allergisoiduin kampaamotyössä käytetyille väreille, joka oli painava syy alanvaihtoon. Vanhasta osaamisestani on kuitenkin hyötyä: vakaa käsi ja hyvä pelisilmä auttavat myös koirien trimmauksessa, Partanen kertoo.

Vaikka erilaisten lemmikkipalveluiden ala on Suomessa vielä kohtuullisen uusi, kasvaa LUMO kovaa vauhtia. Helmikuussa yritys avaa toisen toimipisteensä Kuopioon, ja samalla vuokratuoliyrittäjien määrä tuplaantuu kahteen. Liiketoiminnan kasvaessa yrittäjä tarvitsee parhaat työvälineet.

–Yrittäjänä pysyn ajan tasalla koko liikkeen kokonaiskuvasta, kun näen Book Salonista myös vuokratuoliyrittäjien raportit. Koska kirjanpidon raportointi on vaivatonta, hallinnollinen työ ei sen osalta lisäänny. Pidän myös siitä, että jokaisella tekijällä voi olla palveluilla oma hinnasto, Partanen avaa.

Book Salonissa kirjanpidon raportit muodostuvat automaattisesti ja niiden tarkastelu ja lähettäminen kirjanpitäjälle onnistuu helposti parilla klikkauksella. Samalla kuukausimaksulla toimipaikkaan voi lisätä useita työntekijöitä ja vuokratuoliyrittäjiä. Maksut eri pankkitileille tapahtuvat vaivattomasti ilman myyjätunnusten syöttämistä yhdeltä maksupäätteeltä. Jokainen yritys saa päivittäin tilitykset oman yrityksensä tilille, kassan raportteihin perustuen.

 

Sähköinen ajanvaraus poistaa tarpeen olla aina tavoitettavissa

 

Book Salonin datan mukaan kauneus- ja hius puolella suurin osa asiakkiasta haluaa tehdä ajanvarauksena salonkien aukioloaikojen ulkopuolella. Vaikka koira trimmauksessa asiakkaiden sähköinen ajanvaraus ei ole Partasen mukaan alalla vielä kovin yleinen, halutaan Lumossa panostaa digitaalisiin työkaluihin. 

–Suurin osa meidän varauksistamme tulee nettiajanvarauksen kautta, jolloin asiakkaamme voivat tehdä ajanvarauksen milloin heille parhaiten sopii. Meidän taas ei tarvitse olla koko ajan tavoitettavissa.

Vaikka sähköinen ajanvaraus antaa asiakkaille mahdollisuuden varata ajan itse, yrittäjä on kuitenkin edelleen se, joka päättää työpäivien pituudet ja tauot. Tauot ja työajat on helppo lisätä kalenteriin, jonka puitteissa asiakkaat voivat varata itselleen sopivan ajan. Partasen mukaan sähköiseen ajanvaraukseen siirtymistä hidastaa yrittäjien epävarmuus. Epäillään, osaavatko koiranomistajat  varata lemmikilleen oikeita palveluita.

–Meillä on rakennettu hyvät verkkosivut Book Salonin kotisivukoneella. Sivujen kautta saamme vastaanotettua varauksia sekä infoamaan asiakkaita siitä, mitä palveluita heidän koiransa mahdollisesti tarvitsee. Koiran tietoja pystyy myös tarkentamaan varauksen viestikenttään, ja näin helpottamaan palvelun kulkua, Partanen kiteyttää.

Kotisivukone on Book Salon -järjestelmän sisällä toimiva vapaaehtoinen lisäpalvelu, jonka saa käyttöönsä hintaan 20 €/kk. Sen avulla yrittäjä luo helposti tyylikkäät verkkosivut. Kotisivukone sisältää web-hostingin.

Tutustu Book Saloniin

LATAA SALONKIYRITTÄJÄN OPAS ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More