Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Book Salon auttaa yksinyrittäjää – “Suurin osa asiakkaista tulee sähköisen ajanvarauksen kautta”

Jenni Luoma on yksi sadoista Book Salonia käyttävistä tyytyväisistä yksinyrittäjistä. Hänen mukaansa toimivat järjestelmät ja sähköinen ajanvaraus ovat yrittäjän elinehto.

Suomen yrittäjien tilastojen mukaan 68 prosenttia suomalaisista yrittäjistä on yksinyrittäjiä. Määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan ja nykyisellään yksinyrittäjiä on noin 200 000. Heistä ison osan muodostavat palvelutyöntekijät, joihin lukeutuvat kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilaiset. Tutustumme tässä jutussa kahteen yksinyrittäjään ja heidän tarinaansa.

Taina Saloriutta pyörittää Keravalla Kauneuspiste Pioni -nimistä kauneushoitolaa, joka keskittyy ihonhoitoon ja rauhallisiin, tunnelmallisiin hoitohetkiin levollisessa ja raikkaassa hoitolassa. Hänellä on käytössään Book Salon PRO.

– Olen toiminut kauneudenhoitoalalla kymmenen vuotta. Ala on kokenut ison murroksen kuluttajien ostokäyttäytymisessä ja toimintatavoissa. Parin viime vuoden aikana ajanvaraukset verkossa ovat kasvaneet ja löytäneet hyvän laajan käyttäjäkunnan. Verkkovaraukset eivät ole mikään ikäsidonnainen asia tai nuorten juttu. Somessakin näkee, että ikäryhmä 60+ on hyvin aktiivinen, Saloriutta kuvailee.

Book Salonin palvelee sekä yrittäjää että loppuasiakasta. Helppokäyttöinen ajanvaraus antaa asiakkaiden varata ajan missä ja milloin tahansa, ilman että yrittäjän tarvitsee olla aina vastaamassa puheluihin ja viesteihin. Ajanvaraus tuo myös yrittäjälle yhden kanavan lisää, josta asiakkaat löytävät yrityksen.

– Book Salon tarjoaa huomattavan paljon mahtavia ajanvarauksen säätömahdollisuuksia yrittäjälle. Ajanvaraus on helppokäyttöinen asiakkaille ja on myös erittäin tärkeää, että aikaa varatessa ei vaadita kirjautumista. Asiakkaat eivät tykkää luoda uusia salasanoja, Saloriutta kertoo.

– Tarjonta ja kilpailu on kovaa, asiakkaat liikkuvat paljon verkossa ja haluavat helppoja, nopeita ratkaisuja ongelmiinsa ja sujuvaa surffausta. Erottautuminen kilpailijoista on ja tulee olemaan iso juttu, Saloriutta sanoo.

 

Kova kilpailu pakottaa erottautumaan

 

Yrittäjiä ajavat eteenpäin vahva työn imu ja intohimo omaa tekemistä kohtaan. Yrittäjyys tuo myös vapautta usein siihen, miten omaa työtä tekee. Tamperelainen Jenni Luoma päätyi yrittäjäksi opiskeltuaan vuonna 2018  jalkojenhoitajaksi ja kosmetologiksi. Hoitoja hän teki aluksi kotonaan, mutta päätyi hankkimaan lopulta isommat toimitilat, kun tyytyväisten asiakkaiden suositukset toivat aina lisää asiakasvirtaa.

– Kauneuden ja hyvinvoinnin alalla jokaisella tekijällä on oma juttunsa ja tyylinsä, joilla hän koettaa erottautua. Markkinoin omia palveluitani somessa, ja nettiajanvaraus sekä Instagramin ja Facebookin “varaa nyt”-nappi auttavat kääntämään palveluita selaavat ihmiset asiakkaiksi, Luoma kertoo.

Jenni Luoma 2 Luoma

Luoma on erikoistunut jalkojenhoitoon ja tarjoaa palveluitaan salonkinsa ohella myös kotikäynneillä.

 

Book Salon säästää yrittäjän aikaa

 

Yksi keskeinen yrittäjyyteen vetävä tekijä on yrittäjän vapaus. Monesti sanotaan, että yrittäjä on oman itsensä herra. Vapauden eteen täytyy kuitenkin tehdä töitä. Tutkimusten mukaan Yrittäjien työaika on pidempi kuin palkansaajien. Joka neljäs yksinyrittäjä tekee yli 50 tunnin työviikkoa, kun palkansaajien keskimääräinen työviikko on 37 tuntia. Book Salonin järjestelmän avulla yrittäjä voi karsia aikaa vievää hallinnollista työtä. Ottamalla käyttöön sähköisen ajanvarauksen yrittäjän elinkeino ei myöskään ole kiinni siitä, onko hän aina tavoitettavissa puhelimitse. Parhailla työkaluilla arki helpottuu. Asiakaspalvelu on myös aina yhden klikkauksen päässä. 

– Pidän kovasti siitä, että maksupääte, kassa ja ajanvaraus toimivat yhtenä kokonaisuutena. Se säästää yrittäjän aikaa, kun varauksen saa vietyä kalenterista helposti kassalle ilman myyjätunnuksen näppäilyä. Myös kaikki raportit löytyvät Book Salonista helposti ja ne lähtevät nopeasti kirjanpitäjälle. Tarvittaessa apu on aina lähellä chatissa, jos on jotakin kysyttävää, Luoma kitetyttää.

 

Tutustu Book Saloniin

 

Kokeile palvelua itsenäisesti aloittamalla maksuton käyttö jo tänään. Jos haluat lukea palvelusta lisää, lataa maksuton oppaamme.

 

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ LATAA OPAS

Hyvä kirjanpitäjä

Kauneusalan yrittäjä: Hyvä taloushallinta voi säästää sinulta satoja euroja kuukaudessa.

Kirjanpito mielletään usein pakolliseksi pahaksi, rasittavaksi ja aikaa vieväksi toimenpiteeksi. Tosiasiassa kirjanpitäjä voi olla toiminimiyrittäjän...

Read More

Kampaamoketju Tuccabaja investoi kasvuun ja automatisoi ajanvaraus- ja kassapalveluitaan

Innovatiiviselle salonkiketjulle jää enemmän aikaa tuotekehitykseen ja asiakastyöhön, kun seotti käyttöön Book Salonin järjestelmän seitsemän...

Read More

Book Salon on valittu Euroopan lupaavimpien fintech-startupien joukosta Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmaan

Kumppanuusohjelma pyrkii vahvistamaan finanssipalvelujen ekosysteemiä. Lisäksi se yhdistää fintech-startupit ja varhaisen vaiheen kasvuyritykset...

Read More