Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Hiusviisikko vaihtoi paperikalenterista digitaaliseen versioon

Hiusviisikko on Vantaalla toimiva korkean ammattitaidon parturi-kampaamo. Yhteistä historiaa löytyy jo yli 20 vuoden takaa ja nykyisellä kokoonpanolla viiden naisen tiimi on ollut yhdessä jo 10 vuotta. Hiusviisikko tutustui Book Saloniin messuilla 2018, kun vielä ensimmäistäkään palvelua ei oltu julkaistu. Viisikko innostui Book Salonin ideasta ja siitä, että pääsisi samalla kehittämään uutta tuotetta. Viisikon paperikalenteri vaihtui ensin hallitusti Book Salonin Ilmaiseen ajanvaraukseen 2019. Käyttöönotto tehtiin omaan tahtiin.

Ensin otettiin digitaalinen versio paperikalenterin rinnalle ja pikkuhiljaa vaihdettiin kokonaan Book Salonin ajanvaraukseen. Käyttöönotto oli todella helppoa ja loogista, viisikko kertoo.

Palveluiden lähtökohdat olivat Hiusviisikolle hyvin perinteiset: Paperikalenteri, vanhan mallinen kassalaite ja erillinen maksupääte. Viisikko muistelee edellisten palveluiden haasteita seuraavasti: 

 1. Kuukausiraportin koostaminen vanhasta kassasta oli vaivalloista ja vei tunteja aikaa kuukaudessa. 

 2. Kassaan ja maksupäätteelle tuli usein lyöntivirheitä, kun piti muistaa ensin syöttää myyjätunnukset molempiin. Korjauksia kuitteihin tehtiin usein sunnuntaisin. 

 3. Kassan ja maksupäätteen palveluntarjoajien asiakaspalvelu oli heikkoa ongelmatilanteissa. Apua sai joskus odottaa päiviä. 

 4. Ajanvaraukset tulivat ennen aina puhelimitse ja keskeyttivät jatkuvasti työntekoa.  

Alkuun lähdettiin vaihtamaan paperikalenteria Book Salonin Ilmaiseen ajanvaraukseen. Isommiksi esteiksi sähköisen ajanvarauskalenterin vaihtamiselle meinasi tulla pelko siitä, että palvelu ei toimisi ja että sitä ei ehkä osattaisikaan käyttää. 

 • Pelättiin, että järjestelmän käyttöönotto olisi työlästä ja sitä ei lopulta osattaisi käyttää

  • Book Salonin käyttöönotto on helppoa ja autamme asiakasta jokaisessa vaiheessa. Järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen ja onnistuu varmasti kaikilta, jotka ovat joskus ottaneet minkä tahansa some-tilin käyttöönsä

 • Pelättiin nettiyhteyden kaatumista ja ettei järjestelmää päästäisi käyttämään

  • Book Salonia voi käyttää kaikilla laitteilla, joten jos läppärin netti menee jumiin, niin voi vaihtaa sujuvasti puhelimeen.

 • Pelättiin asiakkaiden tekevän päällekkäisiä kalenterivarauksia

  • Book Salonin älykäs ajanvaraus estää automaattisesti päällekkäiset kalenterivaraukset

 • Epäiltiin osaisivatko asiakkaat varata aikoja oikein verkosta

  • Book Salonilla palvelut ja lisäpalvelut voidaan perustaa tekijäkohtaisesti ja ajat voidaan varata niiden mukaisesti

Olen nykyään paljon rauhallisempi, kun Book Salon automatisoi aikaa vieviä asioita yrittäjän arjesta
— Hiusviisikon tiimiläinen

Nyt jälkikäteen Viisikko toteaa pelkojensa olleen pääosin turhia. Book Salonin järjestelmän sisällä oleva chat-tuki auttaa yrittäjiä, kun he ovat käyttämässä järjestelmää. Viisikko kehuu, että on ollut alusta asti todella tyytyväinen siihen kuinka nopeasti Book Salonilla autetaan järjestelmään liittyvissä kysymyksissä.

Olemme aina saaneet tosi nopeasti apua ja vastauksia asiakaspalvelusta. Lisäksi kehitysehdotuksiamme on kuunneltu ja monet niistä ovat jo toteutuneet, viisikko iloitsee.

2020 Hiusviisikosta tuli Book Salon PRO-asiakkaita. Tärkeintä oli, että järjestelmien vaihto tapahtui salongin ehdoilla vaiheittain: Ensin paperikalenterista Ilmaiseen sähköiseen ajanvaraukseen. Sen jälkeen päivitettiin kassalaite ja maksupääte kokonaan Book Salonin sähköiseen järjestelmään. Nyt Book Salonin kokonaisjärjestelmä hoitaa mm. koko Viisikon kassaraportit automaattisesti eikä lyöntivirheitä maksupäätteelle tarvitse enää pelätä.

Sunnuntait ovat nyt vapaita ja ajan voi käyttää itselle tärkeisiin juttuihin, viisikossa iloitaan.

Korttitilitykset tulevat nopeasti 2 päivässä ja tulevat suoraan jokaisen yrittäjän omalle tilille. Puhelinajanvaraus ei enää vie yrittäjien aikaa ja Viisikko toteaakin puheluiden vähentyneen merkittävästi:

Puhelut ovat vähentyneet salonkiimme n. 70% ja puhelimessa vietetty aika on nykyään alle 10min/päivä.

Mikä parasta, Hiusviisikko kertoo arkensa rauhoittuneen huomattavasti Book Salonin järjestelmän myötä.

Olen nykyään paljon rauhallisempi, kun Book Salon automatisoi aikaa vieviä asioita yrittäjän arjesta, yksi viisikon jäsen tunnustaakin.

JATKA TUTUSTUMISTA BOOK SALONIIN

 

Vaihtajan opas on kirjoitettu yrittäjälle, joka haluaa kasvattaa liiketoimintaansa, hakea säästöä nykyisistä järjetelmistä tai kuulla lisää Book Salonin ominaisuuksista sekä siitä, miten vaihtaminen Book Saloniin tapahtuu. Voit myös varata maksuttoman, etäyhteydellä toteutettavan esittelyn. Haluaisitko sinäkin siirtyä paperikalenterista sähköiseen ajanvaraukseen? Voit aloittaa sen jo heti tänään!

LATAA VAIHTAJAN OPAS ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More