Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

2 minuutin lukuaika

Lue parhaat vinkit aloittelevalle yrittäjälle

 

Yrityksen perustaminen voi tuntua vaikealta, mutta ei hätää! Pääsemme nyt kertomaan yhteistyössä ilona.worksin kanssa, mitä aloittelevan yrittäjän tulisi tehdä. Löydät apua yrityksen pyörittämiseen sekä ajan tasalla pysymiseen ilona.worksiltä.

Book Salon on koonnut aloittavalle kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjälle kattavan oppaan. Pääset tämän lataamaan alapuolelta – luethan kuitenkin ensin nämä vinkit!

 

LATAA UUDEN YRITTÄJÄN OPAS

 

1. PANOSTA LIIKEAIDEAAN JA VARMISTA SEN TOIMIVUUS


Kaikki tiedämme, että yritystoiminnan takana on oltava toimiva liikeidea, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? 

Heti liiketoiminnan alussa on tärkeä miettiä tarkkaan oma liikeidea sekä varmistaa liikeidean toimivuus. Liikeidean tulisi olla omalaatuinen ja mutkaton toteuttaa. Pidä mielessä, että idea ei ole koskaan lukkoon lyöty vaan yrityksen kehittyessä tätä voi myös muuttaa. 

Mitä palveluita yrityksesi tarjoaa, kenelle ja miten he saavat palvelusi käyttöön? Näihin tulee löytyä vastaus.

 

2. LIIKETOIMINTASUUNNITELMA KITEYTTÄÄ YRITYKSESI

Hyvän liikeidean jälkeen laaditaan liiketoimintasuunnitelma. Tässä vaiheessa sinun tulisi olla perehtynyt omaan alaasi. Liiketoimintasuunnitelmasta tulisi näkyä, miten yrityksesi lähtee toteuttamaan liikeideaa. Tätä dokumenttia tehdessäsi mietit liikeideaasi johdonmukaisesti. Näin saat varmistettua, että sinulla on riittävästi kysyntää. Dokumentti tulee paljastamaan idean puutteet ja samalla auttaa paikkaamaan ne.

Liiketoimintasuunnitelmassa tulee näyttää, että olet ottanut huomioon vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja riskit. Huomioi myös budjetti, talous, alakohtaiset lait sekä velvoitteet, verotus ja markkinointi. Yritystoiminnan alussa syntyvät investoinnit tulee myös ottaa huomioon yrityksesi budjetointia tehtäessä. Muista kirjoittaa ylös muuttuvat ja kiinteät kustannukset. Muuttuviin kustannuksiin kuuluvat esimerkiksi palkkakulut ja kiinteisiin kustannuksiin toimitilan kustannukset. Tällöin yrityksellä tulee olla riittävä maksuvalmius yllättävienkin menojen varalle. 

Liiketoimintasuunnitelma on kaverisi, kun kehität liiketoimintaa tai esittelet sitä muille sidosryhmille, kuten rahoitusta hakiessasi. 

Nimetön suunn.malli(3)

3. HUOMIOI YRITYKSEEN LIITTYVÄT LAKISÄÄTEISET ASIAT

Mikä on sopivin yritysmuoto toimintaasi?  Yritystä perustaessasi valitse yhtiömuoto huolellisesti, koska se vaikuttaa esimerkiksi verotukseen, vastuiden ja riskien jakoon, hallinnollisiin tehtäviin sekä yrityksen kasvumahdollisuuksiin. 

Yleisin yhtiömuoto hius-, kauneus- ja hyvinvointialalla on toiminimi. Pidä mielessä, että yhtiömuotoa voi myös myöhemmin aina muuttaa. Tehdyn ja virallisesti hyväksytyn perustamisilmoituksen jälkeen saat Y-tunnuksen heti käyttöösi. 

Lue lisää yritysmuodoista täältä, ja testaa mikä yritysmuoto sopii sinulle.

Kauneusalalla yritykset ovat terveydensuojelulain perusteella velvollisia tekemään kirjallisen ilmoituksen terveystarkastajalle, ja tämä on tehtävä ennen toiminnan aloittamista. Terveystarkastajan tehtävänä on muun muassa tarkastaa ja hyväksyä toimitilat ennen niiden käyttöönottoa ja mahdollisesti pyytää tekemään tarpeellisia korjauksia. 

Mieti, miten haluat hoitaa yrityksesi rahaliikenteen. Yritystili on suositeltavaa, sillä raha-asioiden hoitaminen on kätevämpää yrityksen tililtä kuin omalta henkilökohtaiselta tililtä.

Entäpä kirjanpito? Lain mukaan kaikki yritykset ovat velvollisia pitämään kirjanpitoa eli kirjanpitäjän palkkaaminen on suositeltavaa. Book Salonissa onkin mahdollista kutsua  myös kirjanpitäjäsi toimipaikalle. Tällöin sinun ei tarvitse enää itse hakea raportteja järjestelmästä. Säästät aikaa, kun kirjanpitäjä voi käydä hakemassa raportit itse!

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

 

 

4. HANKI DIGITAALISET TYÖKALUT - MAKSUPÄÄTE, KASSA JA NETTIAJANVARAUS

Book Salon on kehittänyt hius-, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksille palvelun, jossa saat kätevästi yhdellä sopimuksella hankittua maksupäätteen, kassan, sähköisen ajanvarauksen sekä muita hyödyllisiä työkaluja. 

Palveluiden toimiminen yhdessä tuottaa yrittäjälle lisäarvoa: ajan sekä rahan säästöä. Pelkästään ROYAL BEAUTY SPA pääyrittäjän näkökulmasta Sallalla säästyy Book Salonin käyttäjänä yli 1000€ vuodessa puhdasta rahaa verrattuna entisiin järjestelmiin. Puhumattakaan ajan säästöstä.

Sähköiseen ajanvaraukseen tulee panostaa, sillä Book Salonin datan mukaan 52 prosenttia suomalaisista tekee ajanvarauksen salonkiin kello 17–09 välillä – suurin osa siis varaa aikansa salonkien aukioloaikojen ulkopuolella. Yrittäjät, jotka eivät käytä digitaalisia ajanvarausjärjestelmiä, menettävät mahdollisesti kymmeniä tuhansia euroja vuodessa sivu suun menneiden ajanvarausten takia. Book Salon tarjoaa ilmaisen sähköisen ajanvarausjärjestelmän. Ottamalla sen käyttöön ajanvarauksesi on auki 24/7, jolloin asiakkaasi voivat tehdä varauksensa myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Tästä pääset lukemaan lisää liittyen Book Salonin julkaistuun dataan!

Press 1-1

 

5. PANOSTA DIGITAALISEEN NÄKYVYYTEEN

On todella tärkeää, että asiakkaasi löytävät yrityksesi verkosta helposti, näin ollen yritykselle kannattaa perustaa kotisivut – miten helppoa, nopeaa ja edullista tämä onkin Book Salonilta!

Book Salonin kotisivukonetta pystyy hallinnoimaan itse Book Salon -järjestelmän sisältä. Book Salon tarjoaakin samasta paikasta ja yhdellä sopimuksella kaiken, mitä menestyvän yrityksen pyörittämiseen tarvitaan – ilman määräaikaa. Saat itse lisättyä vaivattomasti tekstit, kuvat ja tietenkin valita oman värimaailmasi. Ajanvarauksen saat näkyville kotisivuillasi useammalla tavalla, esimerkiksi ”sivuston päällä kelluvana” tai ”upotettuna”.  

Ajanvarauksesi kannattaa lisätä toimipaikan Facebook ja Instagram sivuille, koska yhä useampi asiakas etsii palveluita eri sosiaalisen median kautta. On tärkeää miettiä, missä kohderyhmäsi on aktiivisena ja panostaa niihin kanaviin. Book Salonin kautta ”Varaa nyt”-napin pystyykin linkittämään nopeasti suosituimpiin kanaviin, Facebookiin ja Instagramiin. Mitä useamman eri verkko-osoitteeseen olet lisännyt ajanvarauksesi – sitä paremmin asiakkaasi löytävät sinut. 

– Pidän kovasti siitä, että maksupääte, kassa ja ajanvaraus toimivat yhtenä kokonaisuutena. Se säästää yrittäjän aikaa, kun varauksen saa vietyä kalenterista helposti kassalle ilman myyjätunnuksen näppäilyä. Myös kaikki raportit löytyvät Book Salonista helposti ja ne lähtevät nopeasti kirjanpitäjälle. Tarvittaessa apu on aina lähellä chatissa, jos on jotakin kysyttävää, asiakkaamme kiteyttää.

TUTUSTU ASIAKKAIDEMME KOKEMUKSIIN

 

Tästä pääset tutustumaan Book Salon academyynaloittelevan yrittäjän verkkosivuihin ja mm. lataamaan oppaan!

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More