Skip to the main content.
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)
ALOITA KÄYTTÖ YRITYKSESSÄ (0€)

LATAA HINNASTO

SOVI PUHELU

1 minuutin lukuaika

3 helppoa tapaa lisätä myyntiä - Book Salon Myynnin ABC

Meille Book Salonilla on tärkeä auttaa sinua menestymään ja siksi kokosimme myynnin ABC:n, jonka avulla voit kehittää ja tehostaa myyntitaitojasi sekä liiketoimintaasi.

 

Et ehkä tiedosta sitä, mutta meidän jokaisen myyntiura alkaa jo lapsuudesta. Myymme joka päivä ajatuksia ja ideoita läheisillemme. Joskus menestyksekkäästi - joskus heikommin tuloksin. Usein silti kuulee lausahduksia kuten: “en ole hyvä myyjä” tai “en osaa tehdä myyntiä”.

Etkö todella? Muistele vielä tarkemmin, miten sait viimeksi jonkun läheisen suostumaan esimerkiksi yhteiselle matkalle tai vaikka baarikierrokselle. Saatoit tehdä silloin myyntityötä onnistuneesti.  

Myynti on lopulta aika yksinkertaista. Asiakkaalla on selkeä tarve ja sinulla tuote, palvelu tai idea. Tuot omat ajatuksesi rohkeasti esille ja mieluusti perustellen. Riittääkö se? Joskus saattaa riittää, mutta usein tarvitaan hieman enemmän kuin pelkkää suostuttelua.

Tässä muutama vinkki: 

      A) Rakenna luottamus asiakkaaseen

  • Kuuntele aina ensin ja palvele asiakasta ilman ajatusta myymisestä
  • Osoita ammattitaitosi ja kerro, miten asiakkaasi ovat ratkaisseet samankaltaisia ongelmia

Vinkki: Puhuttele asiakasta hänen etunimellään ja muista hänestä pieniä yksityiskohtia. On tärkeää, että muistat, mistä olette viimeksi puhuneet, mikäli kyseessä on vakioasiakas, sillä asiakkaalle tulee tästä erityinen olo.

B) Kartoita tarve

  • Kysy tarkentavia kysymyksiä ja ole aidosti kiinnostunut asiakkaasta sekä asiakkaan mahdollisesta ongelmasta
  • Anna asiakkaan mielummin puhua tässä vaiheessa enemmän
  • Älä siis tarjoa ratkaisua liian varhain tai innokkaasti

Vinkki: Kun ymmärrät asiakkaan ongelman paremmin, pystyt tarjoamaan juuri hänelle sopivan ratkaisun. Esimerkiksi kun asiakas kertoo, että iho on todella kuiva, voit kysyä tarkentavia kysymyksiä hänen ihonhoitorutiineistaan, kuten milloin se on erityisen kuiva.

 

    C) Tarjoa ratkaisua rohkeasti

  • Kertaa asiakkaan kertoma ongelma tarvittaessa, jotta hän tietää sinun varmasti kuunnelleen
  • Tarjoa rohkeasti ratkaisua perustuen asiakkaan kertomaan ongelmaan. Perustele ratkaisua tarvittaessa
  • Mutta vältä ylimyymistä = loputonta perustelua
  • Muista ehdottaa jatkotoimenpiteitä eli seuraavaa tapaamista tai vaikka hoidon varaamista

    Vinkki: Esittele tuote/ratkaisu perustuen asiakkaan kertomiin asioihin. Kerro miten ja milloin tuotetta käytetään. Esimerkiksi “ Laitoin sinulle nyt kuivalle iholle tarkoitetun naamion. Se sopii sinulle, koska sinulla on pintakuivuutta varsinkin talvella. Olisi hyvä, jos käyttäisit tätä kerran viikolla kasvojen kuorinnan jälkeen. Tämä sama naamio on muuten meillä myös myynnissä. ” Opeta asiakasta ja käytä tuotteita siis palvelun/hoidon aikana. Voit halutessasi kirjoittaa asiakkaalle ylös suosittelemasi tuotteet.

 

Saat kirjattua asiakkaan tietoihin hänelle tarkoitetut ja suositellut tuotteet Book Salon -järjestelmässä. Book Salonin avulla tuotemyynti ja varastonhallinta onnistuvat mutkattomasti saman järjestelmän sisältä.

Aloita tutustuminen ja ilmainen käyttö vaikka heti!

ALOITA ILMAINEN KÄYTTÖ

 

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 4/4: Omat arvot menestyksen kulmakivenä

Kauneusalan yrittäjän arki on usein kiireistä ja vaativaa ja pitkittyvä stressi voi vaikuttaa merkittävästi mielen hyvinvointiin. Ratkaisevaa...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 3/4: Stressin säätely ja hyvinvoinnin vahvistaminen: voimavarat ja tietoisuustaidot käyttöön

Kun päivittäisen elämän vaatimukset tuntuvat kasaantuvan ja stressi pitkittyy, on tärkeää tarttua omiin voimavaroihin ja ottaa käyttöön lisää...

Read More

Hemmottelijan hyvinvointiblogi 2/4: Jaksaminen kiireen keskellä

Tässä artikkelissa ja sitä täydentävässä videokoulutuksessa Terveyspsykologian erikoispsykologi Maritta Kauppinen avaa hyvinvoinnin perusasioiden...

Read More